Чат бот ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 26 Февруари 2013 07:56

Лора - интелигентен чат бот


За да си пишете с нея натиснете тук. (езикът за писане е английски)

A.L.I.C.E. (Изкуственa Езикова Интернет-базирана Компютърна единица), която също е позната като Alicebot, или просто Alice, е на естествен за обработка език за чат бот -програма, която може да провежда разговор с човек, отговаряйки по шаблон на въведени от него въпроси, като в онлайн формата си също разчита на скрито трето лице. Alicebot е вдъхновена от класическата програма на Джоузеф Вайзенбаум - “Елиза”. Програмата не е в състояние да премине теста на Тюринг, тъй като дори случаен потребител често ще разкрие механистичния начин на отговаряне дори в кратки разговори.
Ричард Уолъс започва развитието на програмата през 1995г., докато в университета “Lehigh”. Името на бот е избрано, тъй като компютър, който изпълнява първата версия на софтуера, се е наричал Алис.
Програмата е пренаписана в Java, в началото на 1998г. Текущата версия на Java изпълнението е Програмата D. След като през 2001г. на Ричард Уолъс пуска публикацията на AIML спецификация, множество други разработчици продължават там, от където Уолъс спира, прилагайки свободни и отворени устни източници на AIML на различни езици за програмиране, публикувайки AIML набори на различни човешки езици, като продължават разпространението на технология като свободно средство за използване.

Какво е изкуственият интелект?

Изкуственият интелект е наука за концепциите, които позволяват на компютрите да правят неща, които за хората изглеждат разумни. Изкуственият интелект има способност да анализира обкръжаващата го среда и да предприема действия, които увеличават възможността за постигане на определени цели. Изучаването на възможностите за създаване на такива устройства, наричани интелигенти агенти, е предмет на обособен дял от информатиката. По друг начин казано, изкуственият интелект е наука за концепциите, методите и средствата за създаване на интелигентни компютърни програми и изследване на естествения интелект чрез компютърни системи.

 

Последно променен на Вторник, 26 Февруари 2013 08:12